Skip to content

Turist i Umeå

Umeå är en fantastisk stad som tävlar med Sundsvall om att få vara Norrlands huvudstad. En sak är säker och det är att Umeå har åtminstone blivit utnämnt till Björkarnvävenas stad med anledning av alla de vackra träden som står utplacerade runt om i staden. Staden är grön och har ett vatten som rinner genom staden och skänker en fantastisk atmosfär. I Umeå finns det goda möjligheter att ta del av både utomhusbad och inomhusbad beroende på vad man föredrar och det finns många aktiviteter både för de stora och för de små.

För den som vill spela golf i Norrland så är Umeå ett helt fantastiskt alternativ, det finns golfbanor som ligger alldeles utanför staden och som det är mycket lätt att ta sig till. Njut av golfbanor som helt enkelt är i högklass i Umeå. Umeå anses dessutom vara norra Sveriges trendigaste shoppingstad och här finns många butiker för den som är shoppingsugen. Umeå kan i sig beskrivas som en liten och intim stad med storstadspuls, det är en stad med liv och rörelse som samtidigt har intimiteten till naturen alltid nära sig.

Om du till exempel vill klappa älgar så kan du åka till Västernyliden och Bjurholm, där har du möjlighet att klappa både stora och små älgar och detta är någonting som brukar uppskattas av alla åldrar. Detta får du inte missa när du är i Umeå. Om du gillar det lite lantliga så glöm inte bort att besöka gårdsbutikerna som ligger kring Umeå.

Norrbyskär är dessutom en attraktion som du inte får missa, Norrbyskär är en fantastisk plats som berättar om hur Sverige blev det som är Sverige idag. Här kan du ta del av svensk historia, göra te på löv eller njuta av en riktigt fantastisk picknick på ett par väl valda klippor i Skärgården.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *