Skip to content

Turist i Sundsvall

Sundsvall konkurrerar ofta med Umeå om titeln som Norrlands huvudstad och denna stad ligger nästan i mitten av Sverige. Här bor cirka 100 000 invånare och bland annat Birsta Köpcentrum är en plats som drar mycket studenter. Birsta City är ett av norrmännens favoritresmål och det är vanligt att m5353571197_fa6008f622_ban under sommaren ser många stå med husvagn på deras gratisparkering. Givetvis är Sundsvall mycket mer än shopping; det finns ett levande torg i denna stad och staden ligger nära till vattnet. Under sommaren så kryllar staden av uteserveringar och nattklubbar och det är perfekt gångavstånd till casinot som ligger i hamnen. Både en och annan festival bryter idyllen i staden och under sommaren kan folkfestivalerna vara täta. Det finns ingen större festival i denna stad men det finns många små och mer unika festivaler.

Både Norra och Södra berget som omger staden är populära turistmål i sig och från dessa berg kan man se utsikten över hela staden. På Norra Berget finns det möjlighet att grilla och att promenera omkring och klappa djur vilket brukar vara uppskattat av det minsta. Här brukar det till och med anordnas cirkus på sommaren. På Södra berget finns istället många alternativa äventyrs-stigar som är gratis att nyttja och som är mycket utmanande för kroppen. Det gäller att klättra, balansera och vada för att ta sig igenom dessa stigar. Du hittar även Prison Island uppe på södra berget vilket är ett riktigt äventyr. Här finns också golfsimulatorer, bowling och en högklassig restaurang.

För den som vill bo på hotell i Sundsvall så finns även denna möjlighet på Södra berget men det finns även många andra hotell i olika prisnivåer som ligger runt om i staden. Om man vill vara med om en avkopplande dag i staden så finns Himlabadet centralt med en spaavdelning som har allt du behöver.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *