Skip to content

Turist i Stockholm

Stockholm är Sveriges huvudstad och hyllas ofta som en av de coolaste och vackraste platserna i världen och det finns många anledningar till att du ska inkludera StockhStockholm_001_1200olm i din semester. Här finns stora möjligheter till shopping, många fantastiska restauranger. Det är en väldesignad stad med en avslappnad och nöjesfylld skärgård samt ett fantastiskt badvatten. I Stockholm hittar du allt du behöver för en fullfjädrad semester. Det finns utöver ett fantastiskt kulturellt liv många aktiviteter. Om man planerar att göra en roadtrip så är Stockholm ett måste på vägen, men man kan mycket väl stanna i denna fantastiska stad en vecka och trots det hela tiden ha fullt upp.

Om du tar dig upp i tornet i Stadshuset kommer du att belönas med en fantastisk utsikt över staden och om du därefter inte kan få nog av den fantastiska utsikten bör du åka på en guidad sightseeing tur med båt för att få chansen att uppleva Stockholm från vattnet. Gamla Stan i Stockholm är en av de mest välbevarade medeltida stadsdelarna och Stockholms äldsta stadsdel. Här hittar du inte bara vanliga caféer utan även trädgårdscaféer, butiker som säljer hantverk, antikviteter och konst. På Södermalm vimlar det av trevliga restauranger och om du besöker Djurgården så hittar du både Abba-museet och Vasa-museet.

I Stockholm hittar du även många museer som har gratis inträde, till exempel Skoklosters Slott, Medeltida museet, Östasiatiska museet, Arkitektur och designmuseet, Sjöhistoriska museet, Naturhistoriska riksmuseet och Cosmonova, Nationalmuseet, Moderna museet, Medelhavsmuseet, Livsrustkammaren, Kungliga myntkabinettet, Historiska museet, Hallwyllska museet, Etnografiska museet och Armémuseet. Det finns goda möjligheter för den som vill avnjuta Stockholm på en liten budget och med hjälp av tunnelbanan eller spårvagnen så tar du dig billigt runt i Stockholm. Överhuvudtaget är det enklare att ta sig runt i staden med hjälp av den lokala trafiken istället för att köra bil.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *