Skip to content

Turist i Malmö

Malmö är en stor stad som erbjuder precis allt det som du kan tänka dig. Detta är en stad som du inte kommer ha en enda tråkig minut i om du inte vill det själv. Malmö är beläget nära havet och du kan uppleva en riktig svensk sommar i Malmö the-oresund-bridge-753625_960_720med båtturer, timmar på stranden och många dopp i vattnet. Det finns många olika hotell och B&B som du kan bo på i Malmö. När du väljer boende så ska du titta på det som finns runt omkring så att du enkelt kan promenera iväg för att till exempel äta middag och ta ett glas vin. Malmö är en mycket levande stad som är igång dygnet runt och denna stad sover därmed inte. Det finns alltid någonting som du kan göra i Malmö oavsett tidpunkt.

När du befinner dig i Malmö så får du inte missa Lilla Torget som ligger mitt i staden och har mat och dryck för de allra flesta smaker. Västra Hamnen har dessutom den häftiga byggnaden Turning Torso och Stapelbäcksparken och även om du ser Turning Torso på håll så är det värt att ta sig nära. Turning Torso vrider sig hela 90 grader från toppen till botten.

Slottsparken och Malmöhus slott är två sevärdheter i sig. Malmös slott är det äldsta bevarade renässansslottet och det finns även många museer som ligger i närheten. Slottsparken har stora ytor som passar för lek och stoj och det går även att fiska i detta område.

S:t Petri-kyrkan är Malmös äldsta byggnad och den byggdes på 1300 talet. Kyrkan är öppen dagligen och det är fri entré in i kyrkan. Du får inte heller missa Moderna museet. Om du vill vara med om något mer extraordinärt så kan kallbadhuset vara något för dig, där kan du ta del av salta nakenbad året om samt vedeldad bastu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *