Skip to content

Turist i Luleå

Luleå är en fantastisk, norrländsk stad som det kan vara mycket fridfullt att spendera sin sommar i, det finns mycket att se och uppleva i Luleå och här finns goda möjligheter att både stå med husvagnen och campa om man vill ha en riktigcropped-Midnattssolen2t billig semester. Dessutom finns chansen att bo på många fantastiska hotell i olika prisklasser och du har allt det du behöver för att uppleva Luleå i sommar. Om man gör en roadtrip så är denna norrländska stad ett lämpligt stopp efter vägen och du kommer att finna många restauranger som ligger nära stadens vackra hav. Detta är en stad där du alltid har nära till vatten och därför finns bland annat ett stort båtintresse i Luleå. Du har många möjligheter att se Luleå från vattnet om du så vill.

I Luleå hittar du bland annat Teknikens hus som är en version av det populära Technicus eller Tom Tits, du hittar även många roliga festivaler och evenemang under sommaren. Luleå har dessutom en nattklubb på ett stort fartyg under hela sommaren. Det kallas “onsdagar på båten” och är ett firande som sker mitt i veckan. På helgerna är fartyget stängt. Även Rix FM Festival och Hamnfestivalen är två festivaler som kommer att utspela sig i Luleå under sommaren och som du inte får missa om du väl är där. Det är gratis inträde under Luleås hamnfestival och alla är välkomna. De finns också barndagar med aktiviteter för de små vilket är lämpligt för de familjer som reser till Luleå.

Givetvis hittar du även restauranger, caféer och biosalonger samt shopping i Luleå. Luleå har hela 3 stycken gallerior som är fullspäckade med butiker och därför ett mindre paradis för den som är något mer shoppingsugen. Det bästa med Luleå är att mycket som du kan uppleva i staden är helt gratis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *