Skip to content

Turist i Jönköping

Jönköping är en stad man inte får missa när man åker genom Sverige på en roadtrip; det händer mycket i denna stad och den är väl värd ett stopp på vägen. I Jönköping så får man chansen att uppleva sommaren på rikti2853613gt även när man inte är från staden. Det finns bland annat cykeluthyrning, guidade kajakturer och givetvis möjlighet att hyra det som krävs för att man ska kunna paddla kajak och kanot runt om i stadens vatten på egen hand. Samtidigt så finns det många utställningar under sommaren. Oavsett vilken dag det är i veckan så finns det alltid något att göra i Jönköping. På en söndag så kan du som exempel gå på visning i Visningsborg Slott, eller Näs om du så föredrar. Det finns dessutom tillgängliga guidningar genom staden där du får se och vara med om allt du helt enkelt inte får missa.

Jönköping är en vacker stad och du hittar många restauranger och caféer som ligger mysigt belägna längs med vatten. Det finns även många hotell och vandrarhem samt möjlighet att campa utanför denna fantastiska stad. Dessutom finns många vackra badstränder och det finns möjlighet att ta guidade turer i båt. Om du vill vara med om något extra roligt kan du boka in en barfotaåkning, ungefär som vattenskidor men ännu mer spännande. Elvis in Concert är någonting du heller inte får missa i sommar och om det inte är någonting för dig så finns det många olika typer av evenemang för sommarkvällar.

Om du gillar musikaler och skådespel så finns det som exempelvis chansen att se på Carmen i sommar, detta är en stående klassiker och Jönköping är en riktig kulturstad där du har chansen att ta del av många klassiska pjäser och på så sätt bredda din allmänbildning samtidigt som du njuter av underhållning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *