Skip to content

Turist i Gällivare

Gällivare är en helt unik stad högt upp i Sverige och det är någonting som man helt enkelt inte får missa, denna vackra stad är omgiven av natur och fjäll och det är alltid bara en kort stund från att du är ute mitt i ingenstans. Detta är någskrovan-rastplatsonting som är unikt och mycket vackert med Gällivare. Du har en ständig närhet till naturen. Trots detta finns det mycket att uppleva i själva Gällivare och det är en långt ifrån händelsefattig stad. Bland annat kan du vara med om folkmusikfestival i Fjällen. Du kan även ta en guidad tur till Aitik som är Sveriges största koppardagbrott. Gällivare ger goda möjligheter för att du ska kunna uppleva ett äventyr som blir oförglömligt för dig.

I Gällivare under sommaren anordnas det ofta marknader och staden fylls med liv. Detta är en mycket social stad och du kan mycket väl njuta av en glass på gågatan eller spendera några timmar på ett mysigt café medan du pratar med lokalborna. Det finns även shopping i Gällivare och närheten till Ikea som ligger i Haparanda. Oavsett om du vill campa eller bo på hotell så är Gällivare den perfekta platsen och det finns hotell i olika typer av prisklasser. Gällivare är dessutom en stad som tål att besökas under varje årstid. Då Gällivare ligger väldigt högt upp i landet blir det snabbt väldigt mycket snö där och den ligger kvar under en stor del av året. Det gör att man har anpassat både turismen och det lokala livet efter vädret.

Om du befinner dig i Gällivare under vintern måste du se till att åka hundspann bland öppna landskap; detta är en fantastisk upplevelse som du aldrig kommer att glömma. Älskar du närheten till naturen och möjligheten att snabbt ta dig ut i vildmarken så har du kommit helt rätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *